7 pazīmes, kas liek virtuvei izskatīties pēc ciema un “kolhoza” virtuves – šādi nevajag darīt

Iedomājieties perfektu virtuvi – modernu, stilīgu, estētisku. Tagad iedomājieties pretējo – lauku mājas virtuvi, kas kliedz pēc neprofesionalitātes un sliktas pieejas dizainam.

Kas ir tas, kas liek virtuvei izskatīties nemoderni? Kas tik ļoti bojā tās izskatu un rada negatīvu iespaidu?

Šajā rakstā vēlos dalīties ar jums 14 nestilīgas virtuves pazīmēs, lai jūs izvairītos no šīm kļūdām un izveidotu virtuvi, kas priecēs ar savu stilu un funkcionalitāti. Kopā noskaidrosim, kādi elementi un detaļas ir galvenie “lauku izskata” izskata vaininieki un kā tos aizstāt ar elegantākām un modernākām alternatīvām.

 

❌ 1. Tonētas darba virsmas.

Šādas plastmasas, piemēram, smilškrāsas krāsas, kādreiz bija populāras, taču pēc uzstādīšanas vienmēr gribējās tās kārtīgi notīrīt.

Pat ja izmantosiet augstākās kvalitātes frontes, virtuves izmaksas izskatīsies kā no 2000. gadiem, kas izskatās ļoti novecojušas. Es iesaku vispār neizmantot šāda veida dekorus un lūgt darba virsmu ražotājiem izņemt tos no aprites, lai neradītu kolāžas vintage virtuves komplektus.

 

❌ 2. Apaļas nerūsējošā tērauda izlietnes, vai nu ar virsmu, vai ar spārnu.

Tās ļoti neiederas interjerā un izskatās kā plāksteris uz darba virsmas. Turklāt šādām izlietnēm ir mazs rādiuss, kas ierobežo to ietilpību.

Lasi arī: Burkāni izaugs ideāli gludi un saldi, ja ievērosiet šos 5 lauksaimnieku “zelta” noteikumus

Ideāla alternatīva ir 3 mm biezas taisnstūra formas nerūsējošā tērauda izlietnes:

Tas izskatās moderni un stilīgi.

 

 

❌ 3. Darba virsmas un virtuves priekšauta savienošana, izmantojot alumīnija sloksnes.

To uzdevums bija izlīdzināt nelīdzenumus pēc renovācijas un nosegt darba virsmas atklāto griezumu no mitruma un šķembām. Tomēr šādas sloksnes bojā virtuves estētiku un nenodrošina pienācīgu aizsardzību pret mitrumu.

Labākais alternatīvais risinājums ir izmantot eirozāģus un speciālas līmētas šuves, lai savienotu visus darba virsmas elementus, neizmantojot alumīnija sloksnes.

 

❌ 4. Plastmasas grīdlīstes izmantošana uz darba virsmas.

Tas garantēti nosūta virtuves estētiku uz leju, tāpat kā daudzās alumīnija sloksnes uz darba virsmas un virtuves priekšautiņiem.

Kā alternatīvu es iesaku izmantot budžeta plastmasas darba virsmu, izmantojot platformas tehniku. Vispirms uzstādiet virtuvi un darba virsmu un pēc tam pārklājiet to ar porcelāna keramikas priekšautiņiem, apstrādājot spraugu ar hermētiķi. Tas izskatās skaisti un estētiski.

 

 

❌ 5. Izmantojot platformas darba virsmu ar skaidu plātni, kas vērsta pret galu.

Problēma ir tā, ka šādas darba virsmas vienmēr asociēsies ar lētiem budžeta virtuves komplektiem.

Alternatīva ir izmantot darba virsmu, kuras gals ir apšūts ar ABS apmali, kas izskatās stilīgi un minimālisma stilā.

 

❌ 6. Galda virsmas pārklājums.

Ja minimālisma virtuvē ir visi šie elementi, cieš estētika un funkcionalitāte. Rokturu trūkums virtuves frontēs padara virtuves atvēršanu neērtu, kas ir pretrunā minimālisma koncepcijai.

 

❌ 7. Virtuves skapīšu dizains nav pārdomāts.

Pēdējo 5-6 gadu laikā virtuves līdz griestiem tendence ir radījusi daudz neglītu virtuves komplektu dizainu. Pirmkārt, starpstāvu rokturu izmantošana, kas rada vizuālu jucekli un pārvērš virtuvi par koferi.

Otrkārt, nepabeigta virtuve līdz griestiem ar joslu, kas atstāta starp darba virsmu un griestiem un ko cilvēki izmanto, lai uzglabātu visdažādākās cepures.

Treškārt, nepareizi proporcionāli veidotas starpstāvu virtuves, kur virtuves daļa ir pārāk saīsināta vai saplacināta, tādējādi apdraudot funkcionalitāti.

 

❌ 8. Neveiksmīgu vitrīnu izmantošana, kas izskatās pēc vecmāmiņu bufetēm.

Šī ir tendence, kas ir sākusi atkal parādīties, taču ar neglītiem divdesmito gadu skapjiem. Neveiksmīgas vitrīnas piemēri ir caurspīdīgs stikls, plats alumīnija rāmis, nav iekšējā apgaismojuma un dīvains koks. Salīdzinoši foršai vitrīnai ir plāns alumīnija rāmis, caurspīdīgs stikls, akcentēts koks un iespaidīgs vertikāls apgaismojums.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu parējās pazīmes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment